Början på sidans innehåll

Gudrun Schyman om Irynas utvisningsbeslut: ”Skandalöst illa skött av regeringen”

2019-07-19 • 9 min 31 sek

I veckans nyhetspanel tar sig Gudrun Schyman (FI), Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på Svenska Dagbladet och Mattias Svensson, liberal skribent an ämnena: Iryna Zamanova miste benet i terrorattentatet på Drottninggatan – nu utvisas hon. De går även in på Donald Trumps senaste blåsväder, tyska kristdemokraten Ursula Von der Leyen som blev EU kommissionens ordförande och om det senaste kring rapparen ASAP Rocky.

Hon levde med en narcissist: ”Pendlade mellan värme och iskyla”

13 min

Martina Skowronska hade under tre år en relation med en man som långsamt bröt ner henne. Hon pusslade ihop hans beteendemönster, insåg att hon var psykiskt misshandlad, och började misstänka att han mannen i fråga var narcissist. Trots att hon såg varningsflaggor var det svårt att lämna honom. Monica Emanell, psykolog och psykoterapeut, berättar om varningssignalerna och varför det är så svårt att bryta med personer som har drag av narcissism. ”De pendlar mellan att kritisera och kärleksbomba, det blir enormt påfrestande psykiskt att få ett grepp om situationen”, säger hon.

Gradvall om Einárs musikvideo: ”Bara de unga lyssnarna ser signalerna”

8 min 14 sek

Artisten Einár blev bara 19 år. Trots att han var tonåring hann han med att producera mycket musik, via egna kanaler. Här berättar musikjournalisten Jan Gradvall om vad det var som gjorde Einár unik. ”Ska man vara krass är det innehållet i texterna. Det är en romantisering av gangstervärlden som många yngre tyckte var kittlande”, säger han.