Början på sidans innehåll

Han var på plats när Apollo 11 sköts upp: ”Känslan var ljus och förtröstansfull”

2019-07-20 • 11 min

Det är 50 år sedan första människan satte sin fot på månen och vi fick höra den omtalade repliken "The eagle has landed". De amerikanska astronauterna Neil Armstrong, Buzz Aldrin och Michael Colins skrev världshistoria när det lyckades med det ofattbara. Vi har med oss författaren och poeten Maria Küchen, som skrivit en bok om rymden och månlandningen, och journalisten Anders Palm som var på plats i Florida på Kennedy Space center och såg när rymdraketen sköts upp.

Vardagsskrocken lever – ”Jag spottar för säkerhets skull”

7 min 9 sek

Att inte gå under stegar och att man måste spotta tre gånger om en svart katt springer över vägen är något många fått inpräntat i sig, även om man kanske inte tror på att det kan leda till något negativt. Fredrik Skott, kulturhistoriker och folklorist, har skrivit en bok om varför vardagsskrocken lever vidare.

Bosse Bildoktor: Så lyckas du med begagnade bilköpet

5 min 31 sek

Halvledarkrisen, alltså bristen på ett visst material som mycket moderna teknikprylar använder, har lett till rekordfå nyregistrerade bilar. Däremot väljer desto fler att köpa begagnat. Men vad ska man tänka på när man köper en kärra som gått några mil? Vi går ut till parkeringen, där Steffo står med bilmedicus Bosse Andersson.