Början på sidans innehåll

Så kommer du igång med motionen: "Man måste hitta en träningsidentitet"

2019-08-11 • 7 min 5 sek

Att våga sig in på gymmet bland alla muskulösa människor i snygga träningskläder kan kännas svårt. Författaren och sociala medier-profilen Anna Suvanna Davidsson ville komma igång med träningen, men visste inte riktigt hur. Av en slump träffade hon personliga tränaren Elin Junsjö Bjärkstedt – nu vill de tillsammans inspirera andra som inte känner igen sig i den klassiska bilden av en tränande person. Här ger de Anna Brolin några enkla tips i studion.

Hyresvärdarnas miljonkrav på migrationsverket: ”Slitaget större än normalt”

4 min 37 sek

Hyresvärdar i glesbygdskommuner kräver Migrationsverket på 220 miljoner kroonor. Värdarna vill ha ersättning för slitage och skador som tillfogats de lägenheter de hyrde ut till Migrationsverket under flyktingkrisen 2015. Anna Rytterbrant, reporter på Hem och Hyra, har granskat den uppblossade konflikten som nu blivit en rättslig fråga.

Höstdagjämningen är här – så funkar det

2 min 34 sek

Meteorolog Leon Lee visar hur jorden nu står på en plats i rymden där både natt och dag är lika långa. Precis klockan 21:21 passerar solskivans centrum gränsen mellan norra och södra himmelssfären, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Nu är vi på väg mot mörkare tider. Här ger Lee en lektion i hur det ser ut världen över. Dessutom får vi soltimmarna som det ser ut just nu i dagens solfilm.

Utrikespolitik och klimat i fokus när Biden höll tal i FN

4 min 22 sek

Just nu möts världens stats- och regeringschefer i i FN:s generalförsamling i New York. När USA:s president Joe Biden höll sitt första tal markerade presidenten sin utrikespolitik. Biden sade bland annat att han vill undvika ett nytt kallt krig och att han hoppas på internationellt samarbete.
– En sak som han betonade var att nu är det slut på 20 år av krig och då syftade han i första hand på Afghanistan men även att USA inte finns kvar i Irak, säger Stefan Borg, korrespondent USA, TV4Nyheterna.

Höstens hårtrend 2021: Hockefrillan är tillbaka!

4 min 5 sek

Frisören Hillewi Gottfridsson berättar hur vi ska styla håret för att hänga med i höstens nya hårtrender. Glädjande för alla som hållit ut med hockefrilla i alla år. Nu är ni heta igen!

Hundägare i Malmö slår larm: ”Metallföremål i bröd”

1 min 34 sek

Hundägare har återigen slagit larm efter de hittat ett tiotal metallfyllda bullar längs en gångväg. Det här är den senaste i raden av en lång rad liknande dåd som inträffat i Malmö sedan förra hösten. Så sent som för drygt en vecka sedan anmälde en annan hundägare att hen hade tvingats ta sin hund till veterinär efter det att djuret fått i sig ett par metallförsedda frallor vid ett grönområde. Uppfattningen är att det handlar om rakblad som placerats i bullarna.

Snart hävs inreseförbudet till USA

3 min 35 sek

Från och med november får svenskar och andra resenärer från bland annat Schengenområdet resa in till USA när det 18 månader gamla inreseförbudet hävs. Hittills har bara amerikanska medborgare, deras närmaste familjemedlemmar, personer med grönt kort och de med "särskilda nationella intressen" fått resa till USA om de varit i Storbritannien eller Europa de senaste 14 dagarna. Endast fullvaccinerade resenärer kommer att få resa in i landet.

Ovaccinerad Bolsonaro fick äta middag på gatan

1 min 56 sek

Brasiliens president Jair Bolsonaro tvingades äta sin pizza ute på gatan i New York. Detta eftersom han inte låtit vaccinera sig, rapporterar Matilda Boza.
Bolsonaros ärende i New York är medverkan i FN:s generalförsamlings årliga möte. Mötet hålls i New York, en av de städer som har de hårdaste restriktionerna i landet. Bolsonaro har gång på gång avfärdat hur allvarligt coronaviruset är, trots att nära 600 000 personer dött med sjukdomen i Brasilien.

Marcus om vinnarna och förlorarna i kyrkovalet

6 min 13 sek

Igår var det val till Svenska kyrkan. Till skillnad från riksdagsvalet tar det upp till fyra veckor att få ett slutgiltigt valresultat, men hur ser de preliminära valresultatet ut och hur många av kyrkans 5 miljoner medlemmar röstade egentligen? Marcus Oscarsson reder ut.

”Betalade en miljon för en chicken nugget”

3 min 36 sek

Det finns ingen hejd på hur mycket folk älskar chicken nuggets. Sara Kinberg, programledare och nöjesjournalist berättar om varför en viss variant har sålts för rekordpris, och om låten som hyllas samma produkt.