Så får du en getebra start på dagen – med yoga

Allt fler testar den nya yogatrenden där människor och djur möts i naturen. Vår reporter Carolin Björnerhag vill inte vara sämre.

”Selma Lagerlöf var själv övertygad om att hon var ett snille”

Det är hundra år sedan den ikoniska filmen ”Körkarlen”, med manus av Selma Lagerlöf hade premiär. Vad var det som gjorde Selma Lagerlöf till en av våra mest älskade författare? Cecilia Düringer, P3 Historia, berättar om vilket uppseende Lagerlöf väckte, hennes livs kärlekar och om hennes egen övertygelse om att hon var ett snille.

Så fixar du snygg förvaring i hemmet

Många vill starta nytt i januari, och passar på att rensa i sitt hem. Andrea Brodin ger bra tips på hur du får ordning och reda i förrådet, i garderoberna och på synliga ytor.

Här käkar Steffo rekvisitan

Floristen tipsar om hur du får tulpanerna att stå länge, men Steffo är mer intresserad av att äta blommorna.

Efter samtyckeslagen infördes har domar för våldtäkt ökat med 75 procent

De senaste åren har lagarna på sexualbrottsområdet stramats upp och sedan samtyckeslagen infördes 2018 kan man se en markant skillnad på antalet domar för våltäkt som ökade med 75% enligt en studie från Brottsförebyggande rådet. Juristen Dona Hariri går igenom hur lagarna ser ut på sexualbrottsområdet.

Corona knockar kampsporterna: ”Betalar verksamheten ur egen ficka”

Pandemin har knockat Sveriges kampsporter så hårt att det nu handlar om ren överlevnad för klubbar med uteblivna intäkter. Och samtidigt som bidragshjälpen är begränsad släpar verksamheterna på dyra hyror som tvingar dem att ta från egen ficka. Thabo Motsieloa och Peter Lööf, båda ordförande för kamsportsklubbar i Stockholm berättar om den tuffa fighten mot pandemin.

Dagens travrad i soliga Jägersro med Per Skoglund

Här presenterar Per Skoglund sin travrad och berättar om Björn Goops möjligheter att ta hem Jerringpriset även om konkurrensen är hård.
Och bjuder på ett besök hos tränare Ola Karlsson på Jägersro i Malmö.

Julia Alfrida: ”Lärarna tyckte jag skulle integreras med tjejerna”

Melloaktuella Julia Alfrida har landat i sig själv efter flera års identitetskris. ” När jag var liten identifierade jag mig med killarna men lärarna tyckte att jag skulle integreras mer med tjejerna”, säger hon. Här berättar hon om resan till den hon är i dag, och om hur hennes inställning till Melodifestivalen har förändrats.

Infiltratören om attacken mot Kapitolium ”Bred skara som inte håller med varandra – men har samma fiende”

20 000 personer från Nationalgardet kommer att bevaka Kapitolium när den nya presidenten svärs in på onsdag. Hotbilden har ökat, främst från grupper på högerkanten som hotar att ta till våld. Patrik Hermansson, researcher som länge bevakat de högerextrema våldsbejakande grupperingarna från insidan. Hermansson oroas över de olika grupperingarnas vilja att sammarbeta, trots att de rent idiologiskt inte har samma syn.