Svenska vapen brukas i Jemenkriget: ”Används i misstänkta krigsbrott”

”Sverige menar att vapnen inte ska användas på ett ’dåligt sätt’” – Sverige och svenska företag har sålt vapen för miljarder till länder som anklagas för krigsbrott. Nu kan TV4Nyheterna avslöja att svensktillverkade krigsfartyg, radarystem och kanoner kan kopplas till misstänkta krigsbrott i kriget i Jemen.
Per Hermanrud, journalist och reporter på TV4, och Agnes Hellström, ordförande Svenska Freds, förklarar mer: ”Om vi inte vill att våra vapen ska användas vid krigsbrott måste vi sluta exportera”.

Livet på landet – Maria testar drängen

Vi fortsätter följa familjen Leesments liv på landet och idag lär de Maria hur bondens väg från jord till bord går till. De pratar även om vad familjen ska göra på sin relativt korta semester.

Bakom kulisserna på inspelningen av Så mycket bättre

Inspelningen av årets "Så mycket bättre" har precis avslutats i Burgsvik på Gotland. Stjärnor som Peter Jöback, Melissa Horn, Thomas Stenström och Maxida Märak är bara några av årets artister som ska tolka varandras musik. Vår reporter Carolin Björnerhag var där för att ta pulsen på årets artister och se vilken plats de egentligen tar i gänget.

Eva Hamilton om misstroendeomröstningen: ”Det här göder politikerförakt”

Eva Hamilton tror att misstroendeomröstningen mot regeringen riskerar att göda politikerförakt hos den breda allmänheten när nyhetspanelen diskuterar om att riksdagen ska rösta om att väcka en misstroendeförklaring mot regeringen Löfven. Nyhetspanalen består av Dick Erixon, chefredaktör Samtiden, Eva Hamilton, fd vd SVT och Rossana Dinamarca, krönikör ETC Göteborg.