Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

David Lagercrantz: ”Framgång botar inte depression”

Sjätte och sista delen i bokserien om Lisbet Salander gavs ut i veckan. Huvudpersonen själv – författaren till Millenium- trilogin, David Lagercrantz – gästar Efter fem och berättar om vad som händer nu. Och delar med sig av sina tankar kring psykisk ohälsa och berättar om hur han själv hanterar sin depression som han har i omgångar.

Anmälde Assange för våldtäkt – tvingades löpa globalt gatlopp av hot och hat

I Kalla Fakta dokumentären "Decennium - i Assanges skugga" berättar de för första gången om händelserna som för alltid förändrat deras liv.
Nicke Nordmark, reporter på Kalla Fakta berättar hur de utsatts för hån och hat från över hela världen. Anna och Sofia hånas öppet i tv-sändningar i bland annat USA.

Kärleken till pizza blev förevigad

Dennis Wallberg, 22, har tatuerat in sin favoritpizzerias logotyp på vaden. Såklart han har fått en egen favoritpizza uppkallad efter sig.

Rysslandsexperten: Det här är det enda som kan rädda Navalnyj

Putin-kritikern Aleksej Navalnyj hann inte mer än visa sitt pass för kontrollanten, på flygplatsen i Moskva på söndagen, innan han greps. Nu ställs han inför rätta för påstådda förskingringsbrott i Ryssland. Uppdiktade anklagelser menar putinkritikerns följare. På måndagen ställdes Navalnyj inför en domstol som beslutade att häkta honom i 30 dagar till. Fram till 15 februari 2021. Rysslandskännaren Joakim von Braun berättar vad som händer nu.

Lasse Granqvist: Hen är favorit till Jerringpriset

Under måndagskvällen ska idrottsåret summeras i och med Idrottsgalan där flera av våra svenska stjärnor ska prisas. Lasse Granqvist reder ut vem som borde vinna ett av de finaste priserna, nämligen Jerringpriset.

Efter historiska riksrätten – så kan Trump fällas

Det andra riksrättsåtalet mot Donald Trump går nu vidare till senaten. Att en president ställs inför riksrätt två gånger har aldrig tidigare hänt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna om en republikansk tungviktare som kan bli avgörande för Trumps öde och om Trumps arv: ”Presidenten som blev den värste av dem alla”.

Nöjesåret 2021: Blir det några musikfestivaler?

Malin Collin, nöjesjournalist, siar om nöjesåret 2021. Hur ska musikbranschen överleva? Det vi kommer få se är att många artistgiganters liv kommer skildras på vita duken.

Program från TV4

Rolf Porseryd sammanfattar Trumps fyra år vid makten

Donald Trump är nu inne på sitt sista dygn som president. Rolf Porseryd har tagit en titt tillbaka på hur hans presidentskap sett ut. Och hur det kommer att påverka kommande presidentens Joe Bidens tillvaro.

Carl Bildt om morgondagens maktskifte i USA

Det är nu bara en dag kvar tills Joe Biden och Kamala Harris tar över makten i USA. Inte ens efter terrorattackerna den 11 september 2001 har säkerhetspådraget i USA:s huvudstad varit så omfattande som nu och flera delar av staden är avspärrade - 25 000 soldater patrullerar gatorna. Carl Bildt, tidigare statsminister och utrikesminister ger sin syn på det politiska läget i landet.