Torbjörn äventyrar som dövblind: "Mina barn ska ha en pappa som är delaktig i samhället"

Trots att Torbjörn Svensson varken ser eller hör är han en stor äventyrare. För att sprida kunskap om att vara dövblind ska han cykla 240 mil – från Treriksröset i norr till Smygehuk i söder. Nu har han kommit till Stockholm och besöker Nyhetsmorgons studio. Här berättar Torbjörn Svensson, initiativtagare Deafblind Challenge, att han vill ha ett samhälle för alla.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4