Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Forskaren undersöker möjligheten att äta människokött: ”Finns många tabun”

I dagarna pågår mässan "Gastro summit - om framtidens mat" på Stockholmsmässan.
Där håller beteendevetare Magnus Söderlund seminarier som får de flesta att höja på ögonbrynen. De handlar nämligen om möjligheten att äta människokött - för att rädda klimatet.

Nya trenden – flöjtspel i isvak

Att bada isvak är ju den stora trenden i år och detta kommer nå sin pik i morgon då det hålls ett stort digitalt utebadar-event i Skellefteå. I detta event ska det här glada och musikaliska gänget i Falun tävla. Utmaningen är att framföra en musik-akt i en isvak.

SKR om vaccinationstakten: Går nog egentligen inte så långsamt

Regionerna är väl förberedda för att vaccinera mot covid-19 och vaccinmålet kan fortfarande nås, enligt Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Men bristen på vaccin fortsätter att vara ett orosmoln.

Leveranserna avgör här, säger Emma Spak, chef för hälso- och sjukvårdssektionen på SKR.

Henrik utmanar Anna i virala utmaningen

En ny viral challenge där kvinnor sägs krossa män florera just nu i sociala medier. Se hur det gick när Henrik Alsterdal utmanade Anna Brolin...

Epidemiologen om den brittiska virusmutationen

Finland stänger ner. Från och med nästa måndag, den 8 mars ska de så kallade undantagsförhållandena råda och bland annat restauranger och gym stängs.
Antonia Berg, politisk journalist på MTV i Finland berättar hur det här beskedet tagits emot av invånarna ochTove Fall, professor i molekylär epidemiologi vid Uppsala universitet berättar mer om den nya brittiska virusmutationen.

Socialdemokraterna vill se korvstaty i Göteborg

En av livet stora frågor. Ska man ha bröd till korven….eller kanske mos? Men då finns ju lyckligtvis halv special! Jo det är korv med bröd OCH mos.
Och det sägs att den som uppfann denna rätt var en korvförsäljaren Albert Johansson i Göteborg 1940. Så nu vill socialdemokraten Jesper Hallen att det res en staty över denne legendariska korvförsäljare och ska ta upp frågan i kommunfullmäktige.

Program från TV4