Början på sidans innehåll

Juristen reder ut vad du INTE får dela på nätet

2019-09-12 • 5 min 6 sek

En man i Dalarna har åtalats för att ha delat en avrättningsfilm från terrorgruppen IS på Facebook. Brottet han åtalas för är olaga våldsskildring, och tingsrätten i Falun ska bedöma om mannen gjort sig skyldig till brott eller inte. Det figuerar mycket delat våld på nätet, betyder det att alla som klickat iväg en länk innehållandes våld kan dömas för brott?

Vi reder ut vad som gäller tillsammans med Ängla Eklund, IT-jurist och ordförande för institutet för juridik och internet.

Bränderna ökar i december – så förebygger du risken för brand

4 min 55 sek

Idag, 1 december, är nationella brandvarnardagen. Kristina Gissler, gruppledare brandkåren Attunda, gästar oss för att visa hur du testar din brandvarnare och hur stor brandsläckare du ska ha hemma. Även brandfiltar är bra att ha hemma och kanske en bra julklapp?

”Fortfarande lika roligt” – författaren om den klassiska julkalendern

8 min 55 sek

För 30 år sedan hade den klassiska julkalendern Sunes jul premiär. En julkalender som från början var en nödlösning. Problem i produktionen gjorde att den planerade julkalendern fick ställas in och Sören Olsson och hans kusin Anders Jacobsson hade bara en månad på sig att skriva hela julkalendern.