Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Debatt: SD i Sölvesborg förbjuder "provocerande" konst

2019-09-12 • 7 min 57 sek

Ska vi ha menskost och blå penisar i det offentliga rummet? I måndags blev den SD-ledda kommunen Sölvesborg först i Sverige med att rösta igenom ett förslag som innebär att man inte ska köpa in "utmanade" eller "provokativ" samtidskonst. Istället vill man köpa in klassisk och tidlös konst. Niklas Eriksson, reporter på p4 Blekinge, berättar mer. Och Jonna Sima, ledsarskribent på Aftonbladet och Dick Erixon, chefredaktör på Samtiden, möts i debatt.

Hennes mamma dog på semestern: ”Jag förtjänar att veta vad som hände”

8 min 12 sek

I mars 2020 reste Jessica och Joakim Silva på sin drömresa till Dominikanska republiken. Men resan förvandlades till en tragedi när båda miste livet. I en ny dokumentär skildras vad som hände under semestern, och i granskningen visade det sig att paret Silva inte var ensamt om att ha gått bort under oklara omständigheter i semesterparadiset. Här berättar Elin Andersson, dotter till Jessica, om hur hon upplevde situationen, och Kalle Ström, en av journalisterna bakom dokumentären, om hur granskningen har gått till.

Edvin Ryding: ”Var nästan pojkbandshysteri kring mig”

10 min 1 sek

Edvin Ryding har hunnit med mycket under sitt 18-åriga liv, bland annat ett internationellt genombrott som skådespelare tack vare sin insats i ”Young royals”. Här berättar han om hur det är att få brev från fans i Indien – och om sitt engagemang i psykisk ohälsa bland unga.