Början på sidans innehåll

Greta prisas av Amnesty – "Klimatet påverkar hur människor har det"

2019-09-17 • 5 min 30 sek

Klimataktivisten Greta Thunberg gjorde nyligen en omtalad båtresa över Atlanten till USA. Ii går tog hon och rörelsen Fridays for future emot Amnestys absolut tyngsta pris – Ambassador of conscience award – som ges till den eller dem som har visat på ett unikt ledarskap och ett mod när det gäller att stå upp för mänskliga rättigheter. I Nyhetsmorgons studio har vi Isabelle Axelsson och Mina Pohankova, som också är med i Fridays for future.

Bränderna ökar i december – så förebygger du risken för brand

4 min 55 sek

Idag, 1 december, är nationella brandvarnardagen. Kristina Gissler, gruppledare brandkåren Attunda, gästar oss för att visa hur du testar din brandvarnare och hur stor brandsläckare du ska ha hemma. Även brandfiltar är bra att ha hemma och kanske en bra julklapp?

”Fortfarande lika roligt” – författaren om den klassiska julkalendern

8 min 55 sek

För 30 år sedan hade den klassiska julkalendern Sunes jul premiär. En julkalender som från början var en nödlösning. Problem i produktionen gjorde att den planerade julkalendern fick ställas in och Sören Olsson och hans kusin Anders Jacobsson hade bara en månad på sig att skriva hela julkalendern.