Början på sidans innehåll

Terminsstart i EU – "En svensk EU-parlamentariker kan få mer uträttat än en svensk minister"

2019-09-17 • 8 min 45 sek

Grekland önskar stöd från de andra EU-länderna för att hantera flyktingsituationen gemensamt. Men EU har svårt att komma överens och vi kan nog vänta oss att migrationen kommer att fortsätta vara en följetong inom EU, nu när en ny mandatperiod drar igång efter sommaren, menar Ylva Nilsson, EU-journalist och oberoende krönikör på Expressen. I november tillträder Ylva Johansson som ny kommissionär i EU med ansvar för just migrationsfrågorna. Vad kommer hon driva för linje? Tjugo av de 751 ledamöterna i EU-parlamentet är svenskar och en av dem som nu tar plats i EU:s lagstiftande församling är den förre tv-meteorologen, numera miljöpartisten, Pär Holmgren.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.