Början på sidans innehåll

Ida Wargs livsförändring: ”jag ska försöka hålla mig borta från det”

2019-09-22 • 11 min

På ytan ser Ida Warg liv perfekt ut. Hon har en framgångsrik karriär som influencer som många bara skulle drömma om. Hon är lyckligt gift och har en liten son och bor i ett vackert hem i ett av Stockholms finaste kvarter. Och bilderna på henne visar ett närmast perfekt yttre. Men i boken om sitt liv vill Ida Warg visa en annan sida av sitt liv, om den långa och svåra vägen till framgång och om de allra tuffaste perioderna av sitt liv.

Här kommer första röda vädervarningen från SMHI

5 min 28 sek

Programledarna Ulrika Elvgren och Peter Lindgren är i studion för att prata om de hetaste snackisarna i dag. Bland annat avhandlas det svenskt VM-silver i bordtennis och omikrons uppkomst i Sverige. Och nu har den första röda varningen från SMHI också kommit.”I morgon är det mycket allvarliga konsekvenser med till och med snödrev”, säger meteorolog Ulrika Elvgren.

Omikron har kommit till Sverige: ”Sprider sig ganska snabbt”

4 min 37 sek

Under måndagen den 29/11 nåddes vi av nyheten att Sverige fått sitt första konstaterade fall av Omikron. Rädslan för den nya virusmutationen sprider sig över världen vilket fått stora konsekvenser för de länder i Afrika som mutationen härstammar ifrån. I Sydafrika där turismen precis börjat återhämta sig har omvärldens reaktioner med stängda gränser kommit som en käftsmäll.Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin: ”Det verkar ju som att det sprider sig ganska snabbt. Allt tyder på att det är en smittsam virusvariant. Men inget tyder på att den skulle vara mer dödlig. Så jag tycker inte man behöver vara så panikslagen.”

Därför heter det kåldolme

3 min 40 sek

Den 30/11 är det kåldolmens dag. Något av en maträtternas vattendelare för många. Men vad är historien bakom kåldolmen? ”Den är lite skeptiskt hållen”, säger måltidshistorikern Richard Tellström.