Början på sidans innehåll

Skulle ha rest till Cypern – är strandade på Arlanda: "Ledsamt för barnen"

2019-09-23 • 2 min 55 sek

Tidigt imorse meddelade den brittiska resejätten Thomas Cook, som också äger Ving, att man går i konkurs. Hundratusentals resenärer riskerar nu att bli strandade och 40 000 svenskar påverkas. Vår reporter Matilda Boza har träffat en familj på Arlanda som skulle ha åkt till Cypern nu på måndagsmorgonen, men när de kom till flygplatsen såg de att resan är inställd.

Här kommer första röda vädervarningen från SMHI

5 min 28 sek

Programledarna Ulrika Elvgren och Peter Lindgren är i studion för att prata om de hetaste snackisarna i dag. Bland annat avhandlas det svenskt VM-silver i bordtennis och omikrons uppkomst i Sverige. Och nu har den första röda varningen från SMHI också kommit.”I morgon är det mycket allvarliga konsekvenser med till och med snödrev”, säger meteorolog Ulrika Elvgren.

Omikron har kommit till Sverige: ”Sprider sig ganska snabbt”

4 min 37 sek

Under måndagen den 29/11 nåddes vi av nyheten att Sverige fått sitt första konstaterade fall av Omikron. Rädslan för den nya virusmutationen sprider sig över världen vilket fått stora konsekvenser för de länder i Afrika som mutationen härstammar ifrån. I Sydafrika där turismen precis börjat återhämta sig har omvärldens reaktioner med stängda gränser kommit som en käftsmäll.Johan von Schreeb, professor i global katastrofmedicin: ”Det verkar ju som att det sprider sig ganska snabbt. Allt tyder på att det är en smittsam virusvariant. Men inget tyder på att den skulle vara mer dödlig. Så jag tycker inte man behöver vara så panikslagen.”