Början på sidans innehåll

Klimatveckan – "Det går för långsamt och utsläppen ökar för mycket"

2019-09-23 • 5 min 3 sek

I dag öppnar FN:s klimatmöte i New York. FN-chefen vill öka tempot i klimatarbetet och för att ländernas ledare ska få delta krävs att de har med sig nya konkreta förslag och åtgärder. Samtidigt klimatstrejkar Greta Thunberg och miljoner unga för att sätta press på makthavarna. Susanna Baltscheffsky, klimatreporter TV4, berättar mer.

Pappa och dotter Sarri spelar i Lassemajas detektivbyrå: ”Jättekul”

7 min 56 sek

I dag har den andra säsongen av serien om Lasse-Majas detektivbyrå premiär på CMore. Vi får återigen följa detektiverna Lasse och Maja som hjälper polismästaren att lösa mysterier i den lilla staden Valleby. Det är Ellen Sarri Littorin som spelar Maja – och hennes pappa Olle Sarri har också en roll i den här säsongen. De berättar om hur det är att skådespela mot varandra och vad vi kan förvänta oss av den nya säsongen!

Afghanistan: Fattiga familjer tvingas sälja sina döttrar

8 min 18 sek

Situationen för befolkningen i Afghanistan blir allt mer akut, och efter talibanernas intåg är det kvinnor som är särskilt utsatta. TV4 Nyheternas mellanösternkorrespondent Terese Cristiansson har nyligen besökt ett flyktingläger i staden Herat. Där är fattigdomen så pass allvarlig att familjer tvingas sälja sina döttrar. Terese Cristiansson har även träffat Sotodah kämpar för flickors rättigheter.