Början på sidans innehåll

Sonen blev hemmasittare: ”Redan i trean sa han att han inte ville leva”

2019-09-24 • 9 min 14 sek

Redan på lågstadiet började Nell Nordströms son Orion känna att kraven i skolan var för höga. Nell såg sin son gå från att vara en glad, social och sprallig pojke till att till slut bli hemmasittare på heltid. Nell och Ia Sundberg Lax, som arbetar med att hjälpa hemmasittare, ger sina bästa råd för hur du kan hjälpa ett barn som inte vill gå till skolan.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.