Pensionärer demonstrerade för ett drägligare liv: ”Pensionssystemet måste göras om”

På onsdagen demonstrerade pensionärer i gula västar, från en Facebookgrupp med samma namn, på Mynttorget i Stockholm. De har skickat ut över 10.000 handskrivna brev till politiker i riksdag och regering - med målet att få upp deras ögon för fattigpensionärernas situation. Dan Glimmerås är initiativtagare och berättar mer i Efter fem.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4