Äta mer vegetariskt utan att släppa köttet? Så här gör du

Vill du äta mer vegetariskt, men inte gå hela vägen? Eva Hildén och Matts Hildén tipsar om hur du blandar ut kött med vegetariska råvaror.

Kraftig ökning av antalet långtidsarbetslösa: ”Bra läge att söka utbildning”

Långtidsarbetslösheten ökar kraftigt i spåren av pandemin. Under året som gått har antalet långtidssjukskrivna ökat med hela tjugo procent och under det här året kan antalet långtidsarbetslösa komma att överstiga 200 000 personer. Det här visar Arbetsförmedlingens färska siffror. Arbetsförmedlingens analyschef Annika Sundén, berättar om hur hårt pandemin slagit mot arbetssmarknaden.
”Ju längre man är arbetslös – desto svårare blir det att komma tillbaka”

Idrottsungdomar har rensat kusterna: ”Fick ihop 40 säckar skräp”

I helgen har tusentals idrottsungdomar rensat Sveriges kuster från skräp. I fredags pratade vi med Alicia Björklund från Tjörns ridklubb om detta, och nu får vi en uppföljning. Mats Wesslén, VD på Städa Sverige, berättar mer om visionen att skapa ett skräpfritt Sverige.

Erik fixar prylar på fritiden – lagar andras saker gratis

Vissa saker kan vara svåra att laga själv och kanske leder det till att vi slänger många prylar som faktiskt hade kunnat gå att rädda.
Det här vill kocken och hemmafixaren Erik Fröderberg ändra på, och erbjuder därför människor att lämna saker till honom och så fixar han dem, gratis.

Fler IVA-patienter nu än under andra vågen: ”Vi måste öka vaccinationstakten”

Trycket på intensivvården är hög. Det vårdas fler coronasjuka patienter på IVA nu än i början av januari, under den så kallade andra vågen.
Thomas Lindén, avdelningschef vid Socialstyrelsen, säger att smittspridningen avtar inte. Nu måste vi försöka flytta patienter till områden som inte har så hårt tryck som Falun och Uppsala som är två av landets otroligt hårt drabbade regioner.

Rekordmånga inskrivningar på IVA i Uppsala: ”Vädjar om hjälp”

Rafael Kawati, sektionschef för intensivvård vid Akademiska sjukhuset ger en oroande rapport om ökningen av antalet insjuknade i Covid-19. Läget just nu är att vi har fler inskrivna på IVA än vid pandemistarten i mars förra året.
Kawati uppanar alla med vårdkompetens att höra av sig - vi behöver mer personal för att klara situationen.