Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Idag 13:26

Pirater har tagit sig ombord på danskt fartyg

Pirater lyckades ta sig ombord på ett danskt fartyg med 16 personer i besättningen i Guineabukten under tisdagen, rapporterar AFP.

Alla kommunikationskanaler med fartyget är nere, sade en talesperson för rederiet Monjasa, rapporterar Reuters.

Besättningsmedlemmar har sökt skydd i ett "safe room" ombord på Monjasa Reformer-fartyget, sade talesmannen.

Läs mer

Idag 13:19

S: Priskommission ska pressa livsmedelskedjan

Socialdemokraterna föreslår att det inrättas en priskommission som ska hålla koll på matpriserna, och den ska ta sikte på hela livsmedelskedjan.

– Vi föreslår att regeringen omedelbart inrättar en priskommission på livsmedel, säger Mikael Damberg, ekonomisk-politisk talesperson för Socialdemokraterna.

Relevanta myndigheter och konsumenter ska vara med i kommissionen också, förutom livsmedelsproducenterna och regeringen.

Läs mer

Idag 13:16

Bekräftat: Minst 39 döda i mexikansk storbrand

Minst 39 migranter dog i en brand som bröt ut i ett migrationscenter i en mexikansk stad vid den amerikanska gränsen, uppgav den mexikanska regeringen på tisdagen, rapporterar AFP.

"Inrikesministeriets nationella migrationsinstitut (INM) beklagar dödsfallen - hittills - av 39 utländska migranter, orsakade av en brand", står det i ett uttalande.

Läs mer
Senaste dygnet

Uppmanar äldre till passionerat sexliv: ”Jag tror aldrig trosorna har åkt av så fort”

Schlagergeneralen Christer Björkmans mamma Ulla Ulrika Björkman fyllde nyligen 80 år och i den vevan bestämde hon sig för att skriva om sitt aktiva sexliv – med en betydligt yngre man. Bokens budskap är att det aldrig är för sent.