Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Kraftsamling för att krossa våldet: ”Individerna ska bort från allmänheten”

2019-11-16 • 7 min 33 sek

I måndags utlyste polisen en särskild nationell händelse, som man döpte till Operation Rimfrost - ett sätt att ge polisen särskilda befogenheter och resurser för att hantera situationen i Malmö. Linda Staaf, biträdande kommenderingschef för Operation Rimfrost berättar om polisens taktik mot gängvåldet. Vi kommer att ta till allt för att krossa gängen, men vi kan inte trolla, säger Staaf. ”Vi fostrar inte alla barn” Här krävs en gemensam taktik i hela samhället.

Så får du tillbaka lukt- och smaksinnet: ”Jag tränar dagarna i ända”

8 min 45 sek

”För mig har det funkat att äta det jag gillar” säger kocken Tea Malmegård, som tappade lukt- och smaksinnet efter en covidinfektion i mars 2020. Förödande i ett sådant yrke, kan man tycka, men hon har jobbat hårt för att hitta tillbaka till matglädjen – och det har gett resultat. Charlotte Cervin-Hoberg, biomedicinsk analytiker vid Skånes universitetssjukhus, berättar hur man kan träna upp lukt- och smaksinnet igen.