Extern länk
Början på sidans innehåll

Han var prinsessan Dianas rättsläkare: ”Hon hade förmodligen kunnat räddas”

2019-11-17 • 9 min 6 sek

Om prinsessan Diana bara hade haft säkerhetsbältet på sig så hade hon överlevt bilkraschen i augusti 1997. Det säger den ansvarige rättsläkaren Richard Shepherd, som arbetade med utredningen efter prinsessans död. Anders Pihlblad har träffat Shepherd som är en av världens mest kända rättsläkare och vars memoarer precis kommit ut på svenska - Onaturlig död heter boken.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.