Extern länk
Början på sidans innehåll

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och MaxSenaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

IS-Svenskar kan deporteras - "Turkiet vill inte ta Europas börda"

2019-11-19 • 3 min 38 sek

Den senaste veckan har vi kunnat rapportera om att Turkiet skickar tillbaka fängslade IS-terrorister till sina hemländer - och nu säger Säkerhetspolisen att svenska IS-terrorister kan vara på väg att skickas tillbaka till Sverige. Med oss har vi vår utrikeskorrespondent Terese Cristiansson, som är på plats i Istanbul i Turkiet.

Eleverna rycker in och räddar skollunchen

2 min 53 sek

Den senaste tiden har det varit kris på en hel del skolor runt om i landet. Personalen har blivit sjuka och har därför inte kunnat servera någon lunch i skolan. Men tur att det då finns snabbtänkta ungdomar. Tilda Gustafsson, Emil Tillman Aspefalk och Carl Morenius går tredje året på gymnasiet och har UF-företaget "Korv UF" ihop. De såg en gyllene chans när läget uppstod. Snabbt som attan kom de över med hundratals korvar, ketchup, senap och en grill och sedan rullade pengarna in. ”Eleverna blev jätteglada och uppskattade det väldigt mycket, även lärarna kom och köpte av oss, säger Tilda Gustafsson.