Extern länk
Början på sidans innehåll

Bok om nordisk badkultur: ”Det har varit både syndigt och hemskt”

2019-11-25 • 8 min 18 sek

Så här i slutet av november är väl inte ett dopp i böljan det vi längtar mest efter på våra breddgrader. Men författaren Ulrica Nordström tycker annorlunda. Hon har skrivit boken "Nordiska bad - I sjö, hav, bassäng och källa". En bok som tar ett brett grepp kring just bad och vårt förhållande till vatten här i Norden.

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.