Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

”Blev mordhotad när jag satt på fel parkbänk”

2019-11-26 • 11 min

Efter skjutningar och sprängdåd har Malmö beskrivits som ”nordens Chicago” – det är en bild av staden som debatterats. Men säkert är att många boende vittnar om en otrygghet. Familjen Crafoord/Munnier valde till och med att flytta från den hemstad de älskar efter mordhot och skjutningar.

Kritiken mot familjekarantän växer: ”Är det en effektiv åtgärd?”

7 min 17 sek

Många svenskar sitter nu i karantän för att någon i samma hushåll är sjuk, utan att de själva har några symtom på covid-19. Rapporter kommer om arbetsplatser som har stora problem med att hålla verksamheten i gång och elever som inte kan ta sig till skolan. Kritiken mot familjekarantänen växer samtidigt som vi har en hög smittspridning i samhället. Pär Svärdson, vd på Apotea och Joakim Dillner, professor infektionsepidemiologi på Karolinska institutet, pratar om detta.

Stjärnornas kemi på inspelningen: ”Det hände något där”

14 min

Hedda Stiernstedt och Alexander Abdallah är två av våra starkast lysande stjärnor just nu. Vi har aldrig sett skådespelarna tillsammans tidigare, och vi kommer faktiskt inte se dem nu heller. De är nämligen aktuella i ett nytt ljud-drama som släpps på Spotify.