Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Här är världens största pepparkakshus!

2019-11-28 • 1 min 31 sek

Världens största pepparkakshus står och trona i Gävle – konstnären: Margareta Persson menar att det kan komma att ta ett tag innan hon äter pepparkakor igen. Det är trettonde året i rad som Margareta bygger ett enormt pepparkakshus. Årets hus är 3,5 meter meter högt, och fullproppat med vackra detaljer. Nytt för i år är att man ska kunna se på det inifrån, berättar Sofia Geite i Sverigesvepet.

Kritiken mot familjekarantän växer: ”Är det en effektiv åtgärd?”

7 min 17 sek

Många svenskar sitter nu i karantän för att någon i samma hushåll är sjuk, utan att de själva har några symtom på covid-19. Rapporter kommer om arbetsplatser som har stora problem med att hålla verksamheten i gång och elever som inte kan ta sig till skolan. Kritiken mot familjekarantänen växer samtidigt som vi har en hög smittspridning i samhället. Pär Svärdson, vd på Apotea och Joakim Dillner, professor infektionsepidemiologi på Karolinska institutet, pratar om detta.

”Köttpajskomplott” kan avgöra Boris Johnsons öde: ”Han är vidrig!”

8 min 27 sek

Det var stor dramatik i det brittiska parlamentet i dag när Boris Johnson frågades ut kring festskandalerna. Och bara minuter innan utfrågningen startade bytte en partikamrat sida. Dessutom kan en ”köttpajskomplott” avgöra premiärministerns öde. Elisabet Frerot, utrikeskommentator TV4 Nyheterna, kommenterar detta och TV4:s utrikesreporter Petra Nordlund McHagan är med oss direkt från London.