Var fjärde Black Friday-rea var en bluff: ”Inte lagligt”

Idag släpper Pricerunner helt nya siffror som visar på att många reor i själva verket är en bluff. Med oss har vi Nicklas Storåkers, vd på Pricerunner, och Gabriella Wulff, konsumtionsforskare.

Restriktionerna har kostat miljontals människoliv: ”Främst i fattiga länder”

Runt 2,5 miljoner människor beräknas ha dött i Covid-19 i världen, men det är minst lika många som dött i spåren av restriktionerna. Stefan Swarting Peterson, Stefan Swartling Peterson, Professor i Global Systemomställning för Hälsa vid KI o Hälsospecialist UNICEF, berättar mer om prognosen som svenska forskare sammanställt, samt om vaccinläget för fattiga länder.

Här får Karin äntligen krama om barnbarnen igen

Förra veckan sa Folkhälsomyndigheten att de äldre som fått vaccin får krama sina barn och barnbarn igen - något som varit efterlängtat hos både parter. Karin Elofsson är en av de vaccinerade som får glädjas åt att krama sina barnbarn.

Då ska du söka hjälp för skador hos barn

Nu börjar våren nalkas på många platser i landet, med våren kommer också lektider för barn. Barnläkaren Kajsa Kaijser reder ut när du ska söka vård för barnet, och hur skadorna kan se ut.

Så ska du träna efter att ha fyllt 40 år

Hälsoexperten Leila Söderholm fokuserar på en ålder i taget och lär oss hur man kan träna utifrån sina förutsättningar i olika livsskeden. I dag fokuserar vi på 40 år och uppåt. Till exempel visade Leila en övning med en stol där man ska sätta sig/ställa sig upp ett antal gånger under en minut.
Antal gånger för respektive åldersgrupp kan man se i tabellen.

Så kunde gängkriminella leva lyxliv på rivieran

Exlusiva sportbilar, lyxvillor och flödande champagne. Det är de svenska kriminellas liv på Franska riverian som skildras i Cmore:s nya dokumentärserie "Operation Casino" där pengarna kommer från lånbedrägerier. Jale Poljarevius, kommenderingschef på Polisen, om id-bedrägerier och hur det kriminella gänget till slut kunde sättas dit.

Forskarens uppmaning: Håll utkik efter årets första humla

Humlor är ett säkert vårtecken, då humlehonorna vaknar ur sin dvala för att leta upp en boplats. På Lunds universitet forskar man om humlor och går nu ut med en uppmaning till allmänheten om att rapportera in vårens första humlor. Anna Persson, forskare och ekolog berättar mer.
Om du ser en humla kan du vända dig hit för att rapportera in denna http://www.annapersson.se/blogg/2020/03/02/hjalp-oss-hitta-varens-forsta-humla