Vårdprotester mot varsel: "En av tre vårdplatser stänga på grund av personalbrist"

I lördags hölls en manifestation i Stockholm i protest mot neddragningarna inom akutsjukvården. Tre Stockholmssjukhus har i år varslat 800 läkare och undersköterskor. Missnöjet bland de vårdanställda handlar bland annat om den omställning som görs i Stockholms sjukvård. ST-läkarna Akil Awad och Laura Björnström berättar är initiativtagarna till manifestationen och berättar mer om den. DN-journalisten Anna Gustafsson som granskar sjukvården i region Stockholm och ger sitt perspektiv. Dessutom svarar Ella Bohlin, vårdutvecklingsregionråd (KD), på kritiken.

Nu ska pandemins påverkan på diabetiker kartläggas

Personer som lider av diabetes och har komplikationer av sin sjukdom pekades tidigt ut som en riskgrupp för corona. Men nu ska effekterna av pandemin för första gången studeras på gruppen.

"Världens ensammaste elefant" har fått nytt hem – tack vare Cher


Elefanten Kaavan på Islamabad Zoo i Pakistan har levt ensam sedan honan Saheli dog 2012. Artisten Cher engagerade sig i elefantens öde och anlitade en advokatbyrå för att få honom frisläppt – nu är han på väg till sitt nya hem och nya flock i ett naturreservat i Kambodja.

Program från TV4