Början på sidans innehåll

Byrå från IKEA orsakade dödsfall – så ska du som konsument tänka

2020-01-08 • 4 min 1 sek

IKEA-byrån Malm har orsakat flera dödsolyckor i USA då byråerna inte skruvats fast i väggen enligt instruktionerna. Efter en förlikning betalade möbeljätten nyligen ut dryga 430 miljoner kronor till en amerikansk familj vars son omkommit efter att ha fått byrån över sig. För att reda ut vad som faktiskt gäller för svenska konsumenter har vi med oss Maria Wiezell, Konsumentvägledare på Sveriges konsumenter.

Marcus: Här är Miljöpartiets taktik för att locka väljare

9 min 54 sek

Vår politiske expert Marcus Oscarsson svarar och förklarar: I dag om ett självkritiskt Miljöpartiet som håller kongress, Bill Clinton som har vårdats på intensiven i veckan och Hanif Bali som beslutat sig för att ställa upp i valet 2022 - trots att han nyss sa att han inte skulle det.

Jonas Karlsson gör succé i Rain Man - berättar om tvivlet kring att stå på scen

11 min

Skådespelaren Jonas Karlsson är just nu aktuell många gånger om - bland annat med Rain Man på Oscarsteatern och novellsamlingen Nya människor i fel ordning. Han berättar om hur det är att filma på dagarna och stå på teaterscenen på kvällarna – och om hur han då och då funderar på om det verkligen är det som han ska göra.