Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Per Fritzell om Metoo: ”Jag är glad att jag fick uppleva upproret”

Genom den kultförklarade gruppen Galenskaparna och After Shave blev Per Fritzell och hans karaktärer en del av det svenska humorarvet. Nu står han ensam på scenen med den aktuella soloföreställningen "Fredagsmys eller Ska vi ha chips?" Här berättar Fritzell om hur Metoo upproret insiprierat till en låt i nya showen och om lättnaden över att numera kunna säga ifrån när någon går över gränsen. ”Det var på tiden”

Professor: Finns vårdpersonal som vägrar vaccinering

Över 10 000 svenskar har dött i covid-19 och bakom varje siffra finns en person och anhöriga. Viktor Winterqvist, förlorade sin storebror Rickard Andersson i april.
Johan Styrud, överläkare Danderyds sjukhus, kommenterar det höga dödstalet och Yngve Gustafson, professor geriatrik Umeå univetsitet, berättar om varför så många äldre fortfarande dör i sjukdomen: ”En stor risk är undernäring”. Och att han fått rapporter om att många anställda inom vården inte vill vaccinera sig mot covid-19.

Efter historiska riksrätten – så kan Trump fällas

Det andra riksrättsåtalet mot Donald Trump går nu vidare till senaten. Att en president ställs inför riksrätt två gånger har aldrig tidigare hänt. Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna om en republikansk tungviktare som kan bli avgörande för Trumps öde och om Trumps arv: ”Presidenten som blev den värste av dem alla”.

Nöjesåret 2021: Blir det några musikfestivaler?

Malin Collin, nöjesjournalist, siar om nöjesåret 2021. Hur ska musikbranschen överleva? Det vi kommer få se är att många artistgiganters liv kommer skildras på vita duken.

Kändisfruns märkliga bluff: ”Får kritik och blir hånad”

Malin Collin är nöjesreporter och berättar om en mycket, mycket märklig händelse. Det handlar om kändisfrun Hillary Baldwin, som ljuger om sitt spanska påbrå. Nu frågar sig folk om även hennes man Alec Baldwin blivit lurad.

Program från TV4

Professorn: ”Dödstalen går rakt upp – vi måste göra något nu”

Statistiken är dyster vad gäller bekräftade dödsfall per dag och invånare i Sverige. Antalet döda ökar och baserat på de dödstal vi har nu kan vi räkna med ytterligare 5000 döda på två månader, säger Fredrik Elgh, professor i virologi Umeå universitet.

Nya pandemilagen: ”De flesta butiker sköter sig”

I söndags började den tillfälliga pandemilagen gälla, och nu pågår kontroller runt om i landets butiker för att se till att reglerna följs. Kristina Höök Patriksson är tillsynsstrateg på Länsstyrelsen i Västra Götaland: ”En och annan butik har någon enstaka brist, men i det stora hela ser det bra ut”, säger hon.

Filmsverige i sorg efter Mona Malms bortgång

Mona Malm har gått bort, 85 år gammal. Hon hade en lång karriär bakom sig och kallades Sveriges Audrey Hepburn när hon slog igenom. Mona sörjs av Sveriges skådespelarelit.
Jan Göransson, presschef Svenska Filminstitutet: ”Hon älskade sitt yrke”.