Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Rolf Porseryd: Putin vill inte ge upp makten

2020-01-15 • 5 min 5 sek

Hela Rysslands regering avgår, meddelar premiärminister Dmitrij Medvedev under onsdagen. Nu väcks frågan om det här är ett sätt för president Vladimir Putin att behålla sin makt när han i framtiden inte är president längre.
Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna: Putin försöker kratta manegen för att behålla makt. Det är en nation som inte är rent demokratisk. Putin och hans nära vänner styr i landet. Och så finns det anleding att tro att det kommer se ut i framtiden också.

Fler får en tredje dos: ”Vi måste fylla på – frågan är hur ofta”

3 min 16 sek

Personer över 16 år som har tagit två vaccindoser kommer stegvis att erbjudas en tredje dos. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen.
Men på tur just nu står alla svenskar över 65 år och personer som jobbar inom vård och omsorg. Ali Mirazimi, professor i virologi vid Karolinska Institutet, berättar mer i Efter fem.

Hyllar sin avlidna dotter – med tatuering

4 min 1 sek

Tidningen TTELA anordnade en tatueringstävling där den vinnande personen skulle ha en gripande historia. Av flera hundra bidrag var det Elisabet Solvang som vann - med tatueringen på hennes två döttrar.
2013 var döttrarna Anna och Malin involverade i en trafikolycka där Malin miste livet, endast 17 år gammal. I Efter fem berättar Elisabet om sin tatuering.