Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Snöbrist oroar inför Vasaloppet: ”Kylan kan vi inte rå över”

2020-01-20 • 5 min 14 sek

Nu är det mindre än 6 veckor kvar till årets Vasalopp. Men snö och kyla lyser med sin frånvaro. Hittills har vi rapporterat om tidiga vårtecken och värmerekord i Efter fems sändningar, men några som absolut inte gynnas av det mildare vädret är Sälen och Mora som verkligen längtar efter kyla. Vi kan såklart inte rå på väderleken, men lovat att göra allt vi kan för att kunna genomföra vinterveckan, säger Vasaloppets vd Eva-Lena Frick.

Fler får en tredje dos: ”Vi måste fylla på – frågan är hur ofta”

3 min 16 sek

Personer över 16 år som har tagit två vaccindoser kommer stegvis att erbjudas en tredje dos. Det meddelade Folkhälsomyndigheten under onsdagen.
Men på tur just nu står alla svenskar över 65 år och personer som jobbar inom vård och omsorg. Ali Mirazimi, professor i virologi vid Karolinska Institutet, berättar mer i Efter fem.

Hyllar sin avlidna dotter – med tatuering

4 min 1 sek

Tidningen TTELA anordnade en tatueringstävling där den vinnande personen skulle ha en gripande historia. Av flera hundra bidrag var det Elisabet Solvang som vann - med tatueringen på hennes två döttrar.
2013 var döttrarna Anna och Malin involverade i en trafikolycka där Malin miste livet, endast 17 år gammal. I Efter fem berättar Elisabet om sin tatuering.