Krematorieföreståndaren: Det går ut på att hjälpa människor

Veckans tema heter ”Vi som arbetar med döden” och handlar om människor som arbetar med sådan som vi kanske inte alltid känner till men som väldigt många har frågor om.
I soffan hos Malou von Sivers gästar rättsläkaren Martina Olsson Frisk som berättar hur det går till vid en obduktion: ”Jag har aldrig någonsin tyckt att det har varit otäckt eller läskigt. Jag har bara tyckt det har varit en stor glädje och intressant och viktigt.”
Med är också krematorieföreståndaren Thomas Kvarnström som berättar vad som händer på ett krematorium när en kropp anländer: ”För mig går det ut på att hjälpa människor vidare i sorgeprocessen”.

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4