Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Eric Gadds kamp ut ur mobbningen

2020-02-11 • 11 min

Med flytten till Vallentuna från Gotland kom även mobbningen. Musikern Eric Gadd berättar i Efter fem om den utsatta tiden – och hur han tog sig ur den: ”Jag blev rätt utsatt. På den tiden var det säkraste kortet att man var cool, att man var i ett band. Så jag började säga det till folk. Lögnen kom ikapp mig så jag fick lov att sätta ihop ett band. Och sedan blev jag förälskad i musiken. Och det funkade också. Jag fick upprättelse genom musiken. Då kände jag att det var det här jag skulle göra i livet.”

Dansade utan tröja och blev utkastad - männen fick vara kvar

4 min 11 sek

Elin Nilsson berättar om hur hon i helgen var på nattklubben Trädgår’n och ser hur flera män dansade runt utan t-shirt på dansgolvet. Efter att inte ha mött någon respons från personal, så tänkte hon att det var okej för henne också. Men så var inte fallet- Elin Nilsson blev utsläpad av ordningsvakterna. Det är ju tråkigt att vi inte har samma förutsättningar, säger Nilsson. Vår juridiska expert, Johanna Björkman ger en bild av hur lagen ska tolkas och varför den gör skillnad mellan kvinnor och män.

Kritiken mot förslaget: Fotbolls-VM vartannat år: ”Våldsam kamp pågår”

2 min 24 sek

Fifa har presenterat ett förslag till förbunden om att spela VM vartannat år från och med 2026. Enligt AP överväger flera europeiska nationer att lämna Fifa som en sista utväg för att förhindra att förslaget om VM vartannat år går igenom. Enligt nyhetsbyrån ska flera medlemsländer i Uefa ha informerat ledningen i Fifa om sina avsikter att dra tillbaka sina medlemskap om förslaget vinner laga kraft. Olof Lundh ger en analys av kritiken och kampen som pågår.
Det är en svår fråga som i grunden handlar om pengar, säger Lundh.