Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Får man rida och prata i telefon samtidigt?

En ryttare i Australien har fått böta för att ha pratat i telefon när han satt på hästryggen. Vad gäller i Sverige egentligen? Axel Pileby har grävt i frågan.

Hetaste världstrenderna i hemmaträning

Hemmaträningen har ökat under coronapandemin. Träningsexperten Sabina Dufberg visar vad som är populärast inom hemmaträning runtom i världen och ger tips på hur man ska inspirera sig själv till att röra på sig hemma.
Sabina Dufberg, träningsexpert: ”Ställ lite lägre krav på dig själv. Om du inte gillar att jogga - dansa istället”.

Tredje vågen är här: ”Man bryr sig inte”

Flera regioner upplever nu ett ökat antal covid-19-patienter, även på iva. En tredje våg har kommit till bland annat region Stockholm.
Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus: ”Man bryr sig inte på samma sätt”.

Jordbävningar skakar Island: Hög tid för utbrott

Den senaste tiden har Island drabbats av över 50 jordskalv, det kraftigaste med en magnitud på 5,7. Frågan är nu om skalven är starten på en vulkanisk period.
Ari Tryggvason, seismolog Uppsala universitet: ”De har varit lugna i nästan 800 år. Det är hög tid för att det ska bli utbrott igen”.

Märkliga stölden: 250 kilo tung gunga

I Sverigesvepet besöker vi Huskvarna där någon har stulit en hel lekplats, inklusive en 250 kilo tung gunga, rapporterar Jönköpings-Posten om. Med i inslaget: Karin Emanuelsson, parkingenjör tekniska kontoret.

Norska medaljhoppet i skid-VM har insjuknat

Italienska landslaget lämnar tyska Oberstdorf och skid-VM efter att ledare testats positivt för covid-19. Nu har en norsk skidåkare som är medaljhopp för landet insjuknat och har varit isolerad hela dagen. Max Grinndal, TV4Sporten, berättar om turerna.
Med i inslaget: Anders Byström, landslagschef

Anton Ewald om kärleken till frun: ”Hon betyder allt”

Artisten Anton Ewald är aktuell som finalist i Melodifestivalen 2021. Men han bor inte i Sverige, utan flyttade till USA och gifte sig där med Victoria Fajardo. Frun betyder mycket för den mångsidige artisten, dansaren och modellen: ”Hon betyder allt för mig. Hon är som mitt backbone. Vi kompletterar varandra väldigt bra”.

Program från TV4

Lättnaden i Vetlanda efter beskeden om offren: ”Läget ser mycket bättre ut”

En gärningsman har gått till knivattack mot sju personer i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte sköts av polis vid gripandet. Julia Löfquist, reporter på Vetlandaposten, summerar dygnet och går igenom vad som hänt. ”I går vårdades fem personer på iva och i dag ser läget mycket bättre ut. En person som vårdades för livshotande skador har flyttats till en vanlig avdelning”.

Vilken kändis vill du äta med?

I Sverigesvepet besöker vi Höllviken där galleriabesökarna får pandemi-äta med valfri kändis! Ica toppen i Höllviken sätter ut ett foto av en känd person vid varje bord så ensamätaren kan få lite guldkantat sällskap.

”Finns inte mycket som tyder på terrorbrott”

En gärningsman gick till attack med en kniv mot sju personer på fem platser i Vetlanda under onsdagen. Den misstänkte gärningsmannen är en 22-årig man som skadesköts av polis vid gripandet.
Oisín Cantwell, nyhetskolumnist Aftonbladet: ”Motiv i traditionell bemärkelse tycks inte finnas. Rent konkret finns inte mycket som tyder på terrorbrott. Men det går inte att avskriva helt”.

Pastor efter knivdådet i Vetlanda: ”Vi har försökt ta hand om de som kommer”

Ett Vetlanda i sorg försöker nu bearbeta onsdagens vansinnesdåd där sju personer skadades i en knivattack, flera av dem allvarligt. Nu vidtas flera åtgärder för att människor ska kunna få stöd och råd.
Anna Karlsson, pastor Missionskyrkan Vetlanda: ”Vi har kunnat hjälpa till med att lyssna och mänsklig närvaro. Vi har försökt ta hand om de som kommer. Många känner en otrygghet och vi alla måste hjälpas åt för att hitta den igen”.
Henrik Tvarnö (S), kommunalråd Vetlanda: ”Krisledningsgruppen är igång”.
Med i inslaget: Victoria Banozic, reporter TV4Nyheterna.