Stor andel överviktiga barn i Sverige: "De vanor vi får i tidig ålder sitter kvar"

Trots att ca 100 000 svenska barn är överviktiga idag, kan köerna till dietister vara långa runt om i landet. Dietisten Mahnoush Malek ger råd till föräldrar som väntar på att få komma till dietist. Kan överviktigheten bero på föräldrarnas egna vanor?

Polisen ryckte in när sköldpaddan Atlas rymde hemifrån

Polisen i Tingsryd i Småland fick i lördags ett larm om en mycket ovanlig rymning. Det var 80-åringen Atlas, som rymt från både sin tjej, den 30-år yngre Atena, och sina två hussar Johannes och Kristofer Karlsson. Atlas är inte vem som helst utan en afrikansk sporrsköldpadda.

Så byggde Kina världens mest kraftfulla kvantdator

Kina har nyligen byggt världens mest kraftfulla kvantdator och det är inte vilken teknik som helst. Kampen är hård om ledningen i det internationella racet mot att utveckla den. Kvantdatorer förutspås kunna knäcka mycket av vår vanliga krypterade kommunikation, teleportera information och kanske även ta fram läkemedel som botar Alzheimers. TV4Nyheternas tech-reporter Emil Hellerud förklarar och reder ut allt vi behöver veta om kvantdatorer.

Meteorologen om sommarvädret: “Temperaturskillnaderna blir lägre“

Sommarvädret har varit riktigt besvärligt på sina håll de senaste dagarna. Bland annat har London drabbats av ett kraftigt regnoväder som orsakade översvämningar på flera håll i staden. Samtidigt har flera stora bränder utbrutit i södra Frankrike och norra Spanien. TV4Vädrets meteorolog Johan Wiksten ger oss den senaste uppdateringen vädret i Europa.

Barn och drunkning: Så agerar du vid tillbud

Varje år drunknar mellan 100 och 150 personer människor i Sverige. Av dem är mellan 60 och 120 drunknade barn. Akutsjuksköterskan Camilla Thurell förklarar varför barn drunknar och hur vi ska agera om ett tillbud sker, samt hur vi kan förebygga att barn drunknar. Och glöm inte att alltid ringa 112.

17-årige Viktor vill bli Sveriges nästa stjärna i Formel-1

När hans jämnåriga lekte med bilar i sina rum så hade Viktor Gustavsson i Staffanstorp redan lärt sig älska fart och fläkt i en riktig racerbil. Han var fyra år när han fick sin första gokart, och idag har han siktet inställt på att ta steget till Formel-1 där han vill bli Sveriges nästa storstjärna.

Örtskola: Koriander, älskad och hatad

Koriander är en vattendelare bland befolkningen, antingen älskar man det eller inte. Kocken och kokboksförfattaren Sebastian Schauermann menar att man kan lära sig att tycka om kryddan, dessutom bjuder han på sina bästa recept med just koriander. Recepten finns som alltid på Köket.se

Samäga med syskon – juristen om svåra konflikter

Är det en bra idé att samäga en sommarstuga med sina syskon och hur gör man för att komma överens med övriga familjemedlemmar så att konflikter undviks? Familjerättsjuristen Carola Erixon Gyllenmyr förklarar och reder ut i studion.

Filip Dikmen: Den typen hade jag velat sätta dit

Filip Dikmen är sociala medier-profilen som vill kombinera framtiden som jurist med humorframgångarna. Till vilken grad ser han humor som en maktfaktor? Filip har flera år toppat på medieakdemiens lista Maktbarometern, som en av Sveriges mäktigaste personer på sociala medier idag. Snart är Filip färdigutbildad jurist och han berättar bland annat om vilka typer han hade velat sätta dit.

Därför är det -10 grader i södra Afrika

I Botswana har temperaturen de senaste dagarna varit nere på minus tio grader vilket är mycket ovanligt trots att det är vinter på södra halvklotet. TV4Vädrets meteorolog Leon Lee förklarar varför det blivit så kallt i södra Afrika.