Början på sidans innehåll

Professor: De flesta beter sig klokt kring coronautbrottet

2020-03-09 • 5 min 12 sek

När vi nås av rapporter om människor som bunkrar matvaror och om massavbokningar av flygresor är det lätt att dra slutsatsen att det finns en utbredd rädsla förknippad med coronaviruset. Men så behöver det inte alls vara enligt Misse Wester, professor riskhantering & samhällssäkerhet vid Lunds universitet, som forskar om hur människor hanterar risker och kriser:
”De allra flesta människor beter sig klokt. Tillhör man en riskgrupp så kanske du inte ska åka ut på stan och åka tunnelbana. Är det så att du har en anhörig som tillhör en riskgrupp så ska du inte sprida smittan. Men de allra flesta människor lever sitt liv precis som vanligt. Kanske lite mer vaksamma”.

Amanda spelar Pippi i ny pjäs: ”En ära”

7 min 32 sek

Förra året fyllde Pippi Långstrump 75 år, men coronapandemin satte stopp för flera inplanerade jubileumsföreställningar. Men nu sätts julföreställningen "Pippi firar jul", i Göteborg och det är 16-åriga Amanda Andersson som spelar Pippi. Amanda har växt upp med Pippi och beskriver det som en ära att få spela rollen. Olle Nyman som är Astrid Lindgrens barnbarn berättar om jularna hemma hos mormor på Dalagatan.