Början på sidans innehåll

Bästa sättet att prata med barnen om coronavirus

2020-03-09 • 4 min 51 sek

Skolor stänger ned och det blir en ständig uppdatering om antalet drabbade av coronaviruset. Då är det inte så konstigt att barnen blir oroliga.
Martin Forster, legitimerad psykolog, är i studion för att berätta hur man bäst bemöter frågor om coronavirus från barn: Utgå från barnens frågor. Pracka inte på barnen information som de inte har bett om. Och behåll lugnet.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.