Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Professor: ”Jag kan väl tycka att allting kommer nu tyvärr ganska sent”

2020-03-10 • 11 min

Socialminister Lena Hallengren uppdaterade om läget i landet och berättade om det fortsatta arbetet gällande coronavirusets spridning i en presskonferens: ”Nu går vi in i fas två. Det är en situation som vi har förberett oss på. Regeringen, regioner och myndigheter har vidtagit förberedelser”.
Niklas Arnberg, professor virologi vid Umeå universitet, kommenterade uttalandena i Efter fem direkt efteråt:”Jag kan väl tycka att allting kommer nu tyvärr ganska sent.”.

Hopplandslaget tilldelas Bragdguldet: ”Vi har jublat tillsammans”

3 min 40 sek

I dag delades Bragdguldet ut – Svenska Dagbladets pris för årets svenska idrottsprestation. Och vinnare blev hopplandslaget efter det historiska OS-guldet i Tokyo. Motiveringen löd: ”För historiskt OS-guld efter en unik laginsats – med tillit, mod och kontroll i perfekt harmoni”. Vi pratar med Malin Baryard och Henrik von Eckermann, som tillsammans med Peder Fredricson fixade guld efter omhoppning mot USA.

Bild på nya ministern sprids – ser ut som nazisthälsning: ”Undergräver trovärdigheten”

5 min 53 sek

I går publicerade nyhetssajten Nyheter Idag en bild på Sveriges nya civilminister Ida Karkiainen (S) där hon som 15-åring gör en gest som liknar en nazistisk hälsning. Bilden har nu skapat stor debatt. Vi pratar med Tobias Bromander, lektor i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, som bland annat har skrivit en avhandling om politiska skandaler och mediadrev, och med TV4 Nyheternas politiska kommentator Ann Tiberg.