Början på sidans innehåll

Vårdens coronakapacitet: "Ser en enorm vilja – vi kavlar upp ärmarna"

2020-03-17 • 7 min 20 sek

På måndagen kom det sjunde svenska dödsfallet av coronaviruset och hittills har samtliga som drabbats varit äldre personer med bakomliggande sjukdomar. Med fler som smittats kommer en ökad press på akutsjukvården, hur rustad är de svenska sjukhusen om fler personer än i dag behöver intensivvård på grund av corona? Johan von Schreeb, läkare och professor i global katastrofmedicin, berättar mer.

Så gör du Sofia Woods härliga adventsmums

9 min 1 sek

Vi har två adventsljus kvar att tända i år och det är ett firande som tarvar lite extra gott att äta! Men kanske klassikern pepparkaka och mögelost känns lite trött, så vi har tagit hit Sofia Wood för att pigga upp firandet lite!

Därför kan dåliga chefer göra dig deprimerad

7 min 20 sek

Dåligt ledarskap och psykisk ohälsa hos medarbetarna har ett tydligt samband. På en arbetsplats där personalen inte får uppskattning för sitt slit ökar risken för depression och utbrändhet med 300 procent, enligt en studie som publicerats i British Medical Journal. Dessutom visar nya siffror från Saco att sjukskrivningarna ökar - å värst drabbade är kvinnor inom vård, skola och omsorg. David Waskuri är legitimerad psykolog och har fördjupat sig i det här ämnet.