Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Egenföretagaren Roger: Det blir bara värre och värre

2020-03-17 • 6 min 5 sek

Mellan första och 15:e mars har personer som berörs av inrapporterat varsel uppgått till 4 669 personer. Det är nästan 1 400 mer än i hela mars förra året. Och några som drabbas extra hårt är småföretagarna.
Roger Börjesson driver ett bussföretag med fyra bussar: ”Det blir bara värre och värre. Det här svarta hålet blir bara större och större. I dag har vi sålt en buss. Hoppas det stannar där”.
Anders Ferbe, samordnare gällande coronavirusets effekter på näringslivet: Vi måste in med direkt stöd, en väldigt proaktiv hållning till småföretagarna.

Hopplandslaget tilldelas Bragdguldet: ”Vi har jublat tillsammans”

3 min 40 sek

I dag delades Bragdguldet ut – Svenska Dagbladets pris för årets svenska idrottsprestation. Och vinnare blev hopplandslaget efter det historiska OS-guldet i Tokyo. Motiveringen löd: ”För historiskt OS-guld efter en unik laginsats – med tillit, mod och kontroll i perfekt harmoni”. Vi pratar med Malin Baryard och Henrik von Eckermann, som tillsammans med Peder Fredricson fixade guld efter omhoppning mot USA.

Bild på nya ministern sprids – ser ut som nazisthälsning: ”Undergräver trovärdigheten”

5 min 53 sek

I går publicerade nyhetssajten Nyheter Idag en bild på Sveriges nya civilminister Ida Karkiainen (S) där hon som 15-åring gör en gest som liknar en nazistisk hälsning. Bilden har nu skapat stor debatt. Vi pratar med Tobias Bromander, lektor i statsvetenskap på Linnéuniversitetet, som bland annat har skrivit en avhandling om politiska skandaler och mediadrev, och med TV4 Nyheternas politiska kommentator Ann Tiberg.