Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Sollefteå löste högläsningen smittfritt

När Hervor Sjödins högläsning skulle ställas in på grund av smittorisken - kom de på en lösning som ledde till succé.

Mobilförbudet: ”Ett extra stöd för skolan”

Mobiltelefoner ska förbjudas i klassrum och i grundskolan ska de kunna omhändertas hela dagen. Förslagen är en del av en ny nationell plan för trygghet och studiero i skolan, som presenteras av utbildningsministern idag. Undantag ges om telefonen används för att främja elevers lärande. Vi pratar med Åsa Fahlén, ordförande för Lärarnas riksförbund.

Björn Hellberg listar sina mest minnesvärda ögonblick från karriären

Dagens gäst är ingen mindre än journalisten, författaren och tennisoraklet Björn Hellberg som nu är aktuell med sin 25:e bok om kommissarie Sten Wall – som dessutom firar 40 år som bokkaraktär i år. Förutom böckerna, tar vi bland annat en titt tillbaka på hans mest minnesvärda ögonblick från karriären.

Stulna björnen i Rättvik återfunnen: ”Jätteförvånad”

Minns du den över två meter lång och 70 kg tunga uppstoppade björn, som stals från Kulturhuset i Rättvik? Björnen sköts av kung Oscar II utanför Falun runt 1895 och har stått i Kulturhuset de senaste 35 åren. Men imorse, 10 dagar senare, så hittade anställda ett enormt paket utanför huvudentrén… Vi pratar med Lena Krångelin, kulturchef i Rättviks kommun, för att reda ut det otroliga.

22-åring åtalad för Vetlanda-attacken: ”Inget klarlagt motiv”

Åklagare har nu väckt åtal mot den man som misstänks för knivattackerna i Vetlanda i början av mars. Rättegången börjar 21 maj och TV4Nyheternas reporter Anna-Maria Holmgren är på plats i Vetlanda och förklarar varför motiven hittills inte har klarlagts.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.

Så mycket måste smittspridningen minska

Den 1 juni börjar vi lätta på restriktionerna, och öppnandet av samhället kommer ske i tre nivåer.Johan Styrud, överläkare på Danderyds sjukhus och ordförande i Stockholms läkarförening berättar vad som krävs när öppnar vi upp och går in i nivå 2.

Efter fem testar Fredrik Wikingssons kunskaper: ”Hemskt!”

I kväll sänds den sista kvartsfinalen i frågesporten som beskrivits som en punkigare version av På Spåret. Här får Alla mot Allas, programledare Fredrik Wikingsson smaka på egen medicin och testas i det populära delmomentet ”Under pressure”. Att sitta här vill jag inte utsätta någon för, säger han och menar att de får avveckla momentet från egna programmet efter det här. Vi får också en se var tv-karriären satte fart och höra hur det går för Filip och Fredrik att sälja in det populära programformatet till USA.

Så blev Mia och Anna mackmästare under pandemin: ”15000 mackor till vården”

Många är det som gör allt för att underlätta för de hårt slitna i vården.
Människor skänker allt från tårtor till färskpotatis. Men den här inatsen tar nog priset i alla fall när det gäller mängden. Varje dag sedan pandemins start har ägarna till det lilla caféet Luie Luie ställt sig och gjort i ordning färska smörgåsar, som sedan fraktats med buss till södersjukhuset.
Mia Waldenstedt och Anna Dittlau berättar hur de blivit mackmästare och visar upp sina färdigheter på tid. Och det går undan!

Klart: De spelar för Sverige i fotbolls-EM i sommar

Anna Brolin är på plats vid pressträffen tillsammans med Olof Lundh, och pratar bland annat med förbundskaptenen Janne Andersson. I studion medverkar Lasse Granqvist, programledare och kommentator på TV4/C More.

Efter 10 år – därför slutar Serner som vd för Filminstitutet

Hon profilerade sig tidigt som en förkämpe för mer jämställdhet inom den svenska filmbranschen – och har fått såväl ledarskribenter som filmskapare emot sig i arbetet för en filmindustri med mer mångfald. I dagens program berättar Anna Serner om varför hon väljer att avgå efter tio år som vd för Svenska Filminstitutet – samt svarar på kritiken mot jämställdhetsarbetet.

Regionen svarar efter andra dos-kritiken: ”Jobbar så snabbt vi kan”

Idag kom beskedet att över en miljon svenskar nu har fått två vaccindoser. Samtidigt blir de som väntar på en andra dos allt fler i landet. Vi pratar med en av dem som har varit kritisk, Aftonbladets kolumnist Lena Mellin, och med Elda Sparrelid, chefläkare i Region Stockholm.