Våld i unga relationer: ”Tjejerna berättar om ett oerhört grovt våld”

Flera kvinnojourer varnar för att isoleringen i hemmet under Corona-krisen leder till en ökning av våldet mot kvinnor. Många av de som drabbas är kvinnor och flickor under 18 år. Idag presenteras den första rapporten som undersöker utsattheten i den här gruppen. Vi har med oss Zandra Kanakaris, Generalsekreterare för organisationen 1000 Möjligheter som står bakom den här rapporten.

Danska reaktionen på munskyddtvång: ”Meget godt”

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

Program från TV4