Början på sidans innehåll

Skrapar triss åt systern – på grund av corona: ”Få som vet om det här”

2020-03-24 • 2 min 1 sek

Marit Nordin från Täby skrapar triss istället för sin syster som valde att stanna hemma i Ljusdal.

Direktrapportering

Sorg i Vetlanda efter att tre pojkar dog i bilolycka: ”Helt ofattbart”

4 min 27 sek

Vetlanda är i sorg efter att tre gymnasiekillar dog i en frontalkrock utanför Lindshammar i torsdags när de var påväg för titta en fotbollsmatch. Alla killar har varit aktiva i bandyklubben Vetlanda BK, där en av dem fortarande spelade. Andreas Söderman, vice ordförande Vetlanda BK, berättar att det har varit svårt att ta in vad som har hänt - och att sorgen har drabbat väldigt många i det lilla samhället.

Direktrapportering

Så lagar du enkla höstsoppor med buljong som grund

17 min

Kocken och matskribenten Tove Nilsson lagar mustiga höstsoppor med bujong som grund. Det bjuds bland annat på italiensk buljongsoppa med kål och
enkel japansk ramensoppa med svamp, Alla recept hittar du på köket.se.

Direktrapportering

Revolution i att bygga höghus i trä - Arkitekten: ”Massa fördelar”

9 min 49 sek

Det byggs allt fler och fler höghus i trä i Sverige. Nyligen invigdes det högsta i landet - det 20 våningar höga kulturhuset Sara i Skellefteå. Att bygga hus i trä är i sig inget nytt men fram till år 1995 var det förbjudet att bygg trähus som var högre än två våningar. Det innebär att vi fortfarande är lite nybörjare på att bygga högt i trä och är inne i en slags revolution, enligt arkitekten Thomas Sandell.

Direktrapportering

Hon skildrar förbjuden kärlek mellan kvinnor i ny bok: ”Staten borde be om ursäkt”

7 min 58 sek

I sin nya verklighetsbaserade kriminalroman ger författaren Mian Lodalen en skrämmande inblick i hur det var att leva som homosexuell kvinna i Stockholm år 1943 - då homosexualitetet fortfarande var olagligt i Sverige. Mian Lodalen säger att staten bör be om ursäkt, men att det samtidigt är en klen tröst med tanke på hur många liv som gått till spillo.

Direktrapportering

Lapidus om slopad straffrabatt för unga: ”18-åringar kan dömas till livstids fängelse”

3 min

I dag presenterade regeringen och Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) åtgärder som riktar sig mot den grova brottsligheten. Bland annat föreslås slopad straffrabatt för unga. Jens Lapidus, författare och före detta advokat, påpekar att det kan innebära att 18-åringar kan dömas till livstids fängelse - vilket tidigare inte har varit görbart i Sverige.

Direktrapportering

8-årige Thea tävlar i motocross: ”Kul att det går fort”

3 min 12 sek

I helgen ska 8-åriga Thea Dimtsas delta i motorcrosstävlingen Motocross of nations i Mantova i Italien. Thea, som är på plats i Italien med sin pappa Jannis, berättar att det roligaste med att köra motorcross är att det går fort.

Direktrapportering

Här får Maria och Steffo medalj - tilldelas orden ”Festus Humidorus”

7 min 34 sek

I framtiden ska kungen dela ut fler ordnar och medaljer - och betydligt fler svenskar än tidigare ska få möjlighet att tilldelas en orden. Även gamla ordnar som varit vilande i många år ska börja användas igen. Vår reporter Anders Pihlblad reder ut vad det är som är på gång - och delar dessutom ut medaljer till Maria och Steffo.

Direktrapportering

Nyhetspanelen: Böter för nedskräpning - en felprioritering

11 min

Dagens nyhetspanel består av Alice Teodorescu Måwe, debattör och opinionsbildare, Göran Greider, chefredaktör för Dalademokraten och Susanne Nyström, ledarskribent på DN. Ämnen som diskuteras är bland annat hur Centerpartiet kommer att ställa sig till Socialdemokraternas förslag om att förbjuda vinster i skolan och att det från och med nästa år kommer bli olagligt att slänga fimpar och skräp på marken.

Direktrapportering

Professorn: Ovaccinerade anhöriga ska inte besöka äldreboenden

6 min 4 sek

Smittpridningen av covid-19 på äldreboenden i Sverige ökar - och just nu är antalet covidsmittade där det högsta sedan april. Professorn och överläkaren Jan Albert tycker inte att ett besökförbud bör införas - men däremot att anhöriga som är ovvacinerade bör avstå från besök på äldreboenden.

Direktrapportering

Miss Li - ”Porslin”

3 min 31 sek

Miss Li spelar låten ”Porslin” från sitt nya album ”Underbart i all misär” i studion.
Gustav Nahlin på trummor, Janne Manninen på elbas och Andreas Arvidsson på keyboard.

Direktrapportering