Så klarar ni isoleringen - tips på rutiner
2020-03-31 • 10 min 12 sek
Skapa rutiner för familjen för att lyckas med coronakarantänen och acceptera att vara tillräckligt bra, det säger psykologerna Maria Lalouni och Kajsa Lönn Rhodin.
Skapa rutiner för familjen för att lyckas med coronakarantänen och acceptera att vara tillräckligt bra, det säger psykologerna Maria Lalouni och Kajsa Lönn Rhodin.
"Juridken är enkel - allt talar för att hon kommer vinna"
Så kan Busch husköp påverka valrörelsen
Under gårdagen sa statsepidemiolog Anders Tegnell att en tredjevåg är oundviklig och vissa regioner menar att den redan är här. Vi gästas av Taha Alexandersson som är ställföreträdande krisberedskaps-chef på Socialstyrelsen.
De senaste åren har kontantanvändningen i Sverige minskat drastiskt. Under andra halvåret 2020 så tog varje svensk ut 545 kronor i månaden, vilket är en minskning med 21%jämfört med motsvarande period förra året. Ninna Wenning, vd för Bankomat är med och berättar om varför detta sker och vad det kan bero på.
Fyra hästar har dött och ett stort antal har smittats.
Sportens Ali Reza berättar om Zlatans plötsliga uppenbarelse på Italiens melodifestival, mitt under den pågående fotbollssäsongen.
"När försörjningsmöjligheter slås ut hamnar barnen i skadliga former av barnarbete"
Dinow Warsame från Västerås var med och skrapade åt sin kompis. Hans turnummer 49 gjorde att kompisen fick med sig en bra vinst.
Vår metereolog Ulrika Elvgren varnar för rikigt stökigt vårväder de kommande dagarna. Det kan bli ordentligt kallt på sina håll så häng inte bort vinterkläderna ännu.
Doktor Mikael Sandström och Lotta Engberg flyttar ihop.
Tandhygienistens chocksiffror
"Motivationen tryter"
Kompisarna Eva Rydberg och Ewa Roos gjorde en ordentlig succé när de gick vidare till andra chansen i Melodifestivalen med sin låt ”Rena rama ding dong”. Låten har däremot inte bara gått hem i stugorna, den har också skapat en folkrörelse av människor som filmar när de dansar till låten. Ewa Roos, en av sångarna i låten och Kalle Rydberg, som är låtskrivare till låten och son till den andra sångerskan Eva Rydberg, berättar om fenomenet.
Fler barn och unga har sökt vård för ätstörningar under pandemin. En av de som sett sitt barn bli sjukt är Ida Berner. Hennes dotter Tilda var bara 10 år gammal när hon drabbades. Hon är med och berättar om deras resa. Psykologen och experten på ätstörningar Klara Edlund är också med och berättar om effekterna av ätstörningar.
Är du orolig för dig eller någon närstående? Kontakta skolsköterska, vårdcentral, bup.se eller atstorning.se för hjälp.
Under pandemin är det många som valt att skaffa hund, och då kanske det också skulle vara kul att göra någonting tillsammans. Rallylydnad är sporten för de som vill göra någonting tillsammans med sin hund, reporter Carolin Björnehag är på plats i Vitabergsparken för att träffa instruktören Miranda Cederroth och hunden Vega för att lära sig mer om och testa på sporten.
Oisín Cantwell: "Hon har gått rätt till väga"
”Allvarligare säsong än förra året”
Dagens trissvinnare, studenten och spårvagnsföraren Robert Hellman från Hjo gladdes åt vinsten.
Runt 2,5 miljoner människor beräknas ha dött i Covid-19 i världen, men det är minst lika många som dött i spåren av restriktionerna. Stefan Swarting Peterson, Stefan Swartling Peterson, Professor i Global Systemomställning för Hälsa vid KI o Hälsospecialist UNICEF, berättar mer om prognosen som svenska forskare sammanställt, samt om vaccinläget för fattiga länder.
Delas upp under tre veckor
Förra veckan sa Folkhälsomyndigheten att de äldre som fått vaccin får krama sina barn och barnbarn igen - något som varit efterlängtat hos både parter. Karin Elofsson är en av de vaccinerade som får glädjas åt att krama sina barnbarn.
När andra varvar ner i pensionsåldern gör Solveig Cappelen tvärt om - hon utbildar sig på nytt, till undersköterska. Hon älskar att lära sig och tycker att alla äldre borde utbilda sig igen.
Här är vanligaste felen
Jenny Lindh och Johan Anderblad har med sig vårens hetaste böcker till studion.
En ny studie från Israel visar att bläckfiskar inte bara kan känna smak med sina armar utan de kan också känna ljus med dem. Anna Björn, enhetscef på Baltic Sea Science Center berättar mer om studienoch om vad som krävs för att det ska fungera.