Alva pluggar på distans "Det tar på det psykiska, väldigt påfrestande"

Nu har det gått en månad sedan gymnasieskolorna stängde i Sverige. Skolpanelen består i dag av Alva Ullstrand, årskurs 2, Stockholms hotell- och restaurangsskola, Alexandra Ferraro, mattelärare, Solna gymnasium och Amanda Hurst, rektor Viktor Rydbergs gymnasium. Hör hur de tänker kring att säkra kvalitén på utbildningen och allmäna tips för att plugga på distans.

Gripandet av Navalnyj "Förskräckelse att ryska ledningen gör så här"

Johanna Melén är Rysslandskorrespondent på Sveriges Radio och kom till Ryssland för första gången på nittiotalet, samtidigt som Putin utsågs till landets premiärminister. Sedan dess har han suttit vid makten i 20 år, en period som kantats av konflikter, militär upptrappning och isolering från väst. Senaste månaderna har gripandet av regimkritikern Akeksej Navalnyj fått stor uppmärksamhet. Johanna kommenterar ryska myndigheters hantering av situationen. Hennes bok "Mina ryska vänner" är en redogörelse av Putins tid vid makten och hennes egen tid i landet.

Så hanterar du ditt barns pubertet

Puberteten kan vara en prövande och jobbig period - främst för barnet eller tonåringen men även för föräldrarna. Hur hanterar man den här fasen hos sitt barn utan att vara respektlös och pinsam? Psykologen Martin Forster svarar.