Extern länk
Början på sidans innehåll

Så blir resebeskeden i sommar: ”En framtidsdom”

2020-05-29 • 3 min 20 sek

Under fredagen kan beskedet om hur svenskarna ska få resa i sommar. Magnus Wennerberg rapporterar direkt från Visby: ”Sjukvården kan snabbt bli överbelastad. Samtidigt är en tredjedel av Gotlands ekonomi beroende av besöksnäringen.”
Hotellägaren Menette Von Schulman: ”Det är som en framtidsdom som kommer i dag. Vi har inte haft plusintäkter sedan september 2019.”

Melloquiz mellan Zia & Forsblom: ”Det finns en tävlingsdjävul i dig!”

11 min

Den första deltävlingen i Melodifestivalen närmar sig. Om två veckor är det dags för ett uplägg som blir en liknande variant som förra året på grund av pandemin. Alla deltävlingar direktsänds från Stockholm istället för landet runt som varit upplägget de senaste 20 åren. Men det oroar inte den rutinerade Oscar Zia, som förutom att ha tävlat själv 3 gånger nu programleder hela tävlingen ensam.

De sjunger svenska OS-låten

8 min 17 sek

De är båda favoriter i årets Melodifestival. Artisterna Klara Hammarström och Liamoo laddar för fullt inför den stundande musiktävlingen. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. För Nyhetsmorgon berättar de om låten ”Guld, svett & tårar”.