Extern länk
Början på sidans innehåll

Upploppen i USA: ”Polisen drog sig tillbaka”

2020-05-30 • 4 min 42 sek

De våldsamma protesterna i Minneapolis fortsätter. Orsaken är att en afroamerikansk man, George Floyd, avlidit efter ett brutalt polisingripande. Händelsen som filmades av vittnen har väckt stort raseri. ”Man satte eld på byggnader som inte har kunnat släckas, polisen fick dra sig tillbaka” rapporterar Stefan Borg från New York.

Så åt svenskarna 2021 – 10 vanligaste hemma-middagsrätterna

11 min

När det kommer till tillagningen av så kallad vardagsmat finns det en och annan viktig komponent som gör rätterna värda att repetera i köket. Vardagsmat ska förstås gå kvickt att tillaga och gärna även tilltala smaklökarna, samtidigt som den är billig och behaglig. För Nyhetsmorgon berättar mathistorikern Richard Tellström hur svenskarna tillagat fram olika typer av vardagsmat genom historien och hur den påverkats av epoker.

Mellokonkurrenter sjunger duett i OS-låt

3 min 5 sek

Klara Hammarström och Liamoo är båda favoriter i årets melodifestival. Men konkurrenterna har också fått det gemensamma uppdraget att peppa våra OS-hopp i vinter-OS i Peking. I fredags släpptes OS-låten "Guld, svett & tårar", och live-premiären ser du i spelaren ovan.