Glömde mejla filmen på frieriet – fyra år senare hände det här

Sofia Johansson filmade en man som friade till sin flickvän på ett flygplan. Sedan glömde hon bort saken i fyra år – men nu har historien fått en fortsättning.

Maria Wern-paret: "Finns tyska montage av oss när vi pussas"

Nya säsongen av Maria Wern har startat och de fansen tycks lyckliga över att Maria och Sebastian nu är ett par i serien.
”De har skapat härliga musikvideos och kallar oss Sebaria”, säger Eva Röse som spelar Maria Wern. Erik ”Jerka” Johansson gör rollen som Sebastian och är glad att serien tar upp aktuella teman. ”För varje säsong måste karaktären få något nytt att jobba med”, säger han. Här berättar de mer om arbetet bakom serien.

Björn Eriksson: ”Folkhälsan drabbas när unga inte får tävla”

Tävlingsstoppet för barn och unga förlängs och det går ut över folkhälsan menar Björn Eriksson, ordförande i riksidrottsförbundet. ”Man lämnar sin idrott och kommer inte tillbaka. Syftet är ädelt, men metoden är försämrad folkhälsa och det är inte så jättekul”, säger han.

M och L i gemensamt utspel om unga : ”Elever måste få komplettera det de missat”

Liberalerna och Moderaterna har lagt fram ett gemensamt förslag var syfte är att stötta de barn och ungdomar som har missat kunskap i skolan och har mått dåligt psykiskt under pandemin. ”Alldeles för många unga far illa. De kommer efter i skolan och är oroliga för att de inte har lärt sig mycket nog”, säger Ulf Kristersson partiledare för Moderaterna. Det som nu saknas är enligt L och M en sammanhållning av de åtgärder som görs. ”Staten behöver ta ett helhetsgrepp och lägga fram en strategi som visar på hur vi jobbar och följer upp”, säger Nyamko Sabuni, partiledare Liberalerna. En konkret åtgärd är att kalla in pensionerade lärare för att stötta upp i skolorna det kommande läsåret.