Extern länk
Början på sidans innehåll

Lo Kauppi: ”Missbruk blir värre i arbetarklassen, för man har så mycket att dölja”

2020-05-30 • 11 min

Ibland är det tillfälligheter som avgör vem som klarar sig och vem som går under. Lo Kauppis bok ”Två vita dvärgar” handlar om hur samma liv utvecklats på två olika sätt, utifrån ett avgörande ögonblick. ”Jag vill ju tro att man kan förändra sig och bli någon annan – men det är få som av tur eller slump faktiskt får göra det”, säger hon.

Så åt svenskarna 2021 – 10 vanligaste hemma-middagsrätterna

11 min

När det kommer till tillagningen av så kallad vardagsmat finns det en och annan viktig komponent som gör rätterna värda att repetera i köket. Vardagsmat ska förstås gå kvickt att tillaga och gärna även tilltala smaklökarna, samtidigt som den är billig och behaglig. För Nyhetsmorgon berättar mathistorikern Richard Tellström hur svenskarna tillagat fram olika typer av vardagsmat genom historien och hur den påverkats av epoker.

Stora protester mot vaccinpass i USA – 20 000 personer väntas delta

3 min 17 sek

Runt om i Sverige hölls manifestationer mot vaccinbevis och restriktioner i går. Upptrappningen med protester fortsätter i andra länder och idag på förmiddagen, lokal tid, så väntas över 20 000 personer demonstrera i USA:s huvudstad. Tomas Kvarnkullen, är på plats i Washington och rapporterar om det senaste.