Extern länk
Början på sidans innehåll
Nyhetsprogram

Efter fem

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Senaste nyheterna varje dag mellan 17 och 19. Med Tilde, Axel, Anna, Henrik och Max

Bidens chans i valet: ”Trump är oerhört frustrerad”

2020-06-02 • 8 min 6 sek

I USA är man nu inne på slutspurten av primärvalen. Under tisdagen är det dags för en försenad Super Tuesday då flera delstater skjutit upp valen till följd av coronapandemin. Och frågan är nu hur demokraternas Joe Bidens odds ser ut inför presidentvalet med tanke på att Donald Trump är mitt inne i att hantera både en coronapandemi och landsomfattande demonstrationer efter George Floyds död.
Rolf Porseryd, utrikeskommentator TV4Nyheterna: ”Jag tror att Joe Biden kan ligga ganska lågt. Vi vet att president Trump är oerhört frustrerad nu. Ingenting går hans väg just nu”.

Lågt förtroende för Biden: ”Djupt splittrat eget parti”

6 min 57 sek

Under torsdagen var det ett år sedan Joe Biden valdes till president i USA. Nu visar nya opinionsmätningar att förtroendet mot Biden sjunker och drygt 52 procent av amerikanarna uppger att de saknar förtroende för presidenten. Tomas Kvarnkullen och Rolf Porseryd kommenterar situationen.

Se Mexikanska programledarens vredesutbrott mot ovaccinerade

2 min 39 sek

Den mexikanske programledarens utbrott, när han skäller ut anti-vaxxare, har blivit viralt. Bland annat kallar han dem för potentiella mördare och insisterar att de bör bära munskydd. Händelsen kommenteras av journalisten Bosse Lindwall, som bott och jobbat i Mexiko. I klippet ovan kan du utskällningen.